У "Газпромі" нервово курять: Китай заявив про історичний прорив у видобутку вуглеводнів

Експеримент з видобутку газових гідратів з родовища на дні Південно-Китайського моря увінчався успіхом.

У Китаї заявили про прорив у видобутку вуглеводнів. Ілюстрація:https://www.vectornews.net/n

Протягом восьми днів успішно проводиться експеримент з видобутку газових гідратів з родовища на дні Південно-Китайського моря, що означає "історичний прорив". Про це повідомила геологічна служба міністерства земельних і природних ресурсів Китаю, передають Патріоти України з посиланням на Гордон.

У відомстві підкреслили, що розробка родовища газових гідратів почалася 10 травня, за цей час з родовища, розташованого на глибині понад 1200 метрів від поверхні моря і ще близько 200 метрів від поверхні дна, було отримано понад 120 тис. М³ газу з вмістом метану до 99,5%.

Геологічна служба Китаю назвала успіх експерименту "історичним проривом", досягнутим під твердим керівництвом ЦК Комуністичної партії Китаю. У відомстві також наголосили, що експеримент став першим успішним прикладом промислового морського видобутку газогідратів, який був досягнутий з опорою виключно на власні сили, що буде мати "важливі і далекосяжні наслідки".

Акваторія Південно-Китайського моря, в якій розпочато видобуток гідратів, є предметом територіальних суперечок між різними країнами. Наполягаючи на своїх претензіях, китайці зміцнюють спірні архіпелаги Спратлі і Парасельські острови, на шельфі яких, за даними досліджень, зосереджені великі запаси нафти, газу і газових гідратів.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...