​У «Газпромі» запевняють, що продаватимуть газ Китаю на 200 доларів дорожче, ніж пропонували Україні

Повідомлення викликає певний скепсис. Адже китайська економіка на спаді, а купувати енергоносії у двічі дорожче ніж основні конкуренти – це дуже небезпечна гра, за обставин, що склалися.

Олексій Міллер

"Газпром" і CNPC близькі до укладення угоди про ціну на російський газ, який обійдеться Китаю в 13 доларів за 1 мільйон британських термічних одиниць або приблизно 470 доларів за 1 тисячу кубометрів. Про це пише російське видання "Вести.ru" , зазначають Патріоти України.

Як наголошується, вартість газу на російсько-китайському кордоні становитиме 10-11 доларів за 1 млн BTU - 360-400 доларів за 1 тисячу кубометрів. При цьому формула ціни на російський газ заснована на вартості азіатській кошика нафтопродуктів.

"Газпром" не виключає, що угода з Китаєм на постачання газу може бути підписана до китайського Нового року - 31 січня 2014 року", - заявив у грудні 2013 глава "Газпрому" Олексій Міллер.

"Ступінь готовності контракту дуже висока. Залишилося визначити тільки базову ціну", - пояснив Міллер.

На вересневому саміті G20 в Петербурзі "Газпром" і CNPC підписали угоду про основні умови постачання природного газу з Росії в Китай за східним маршрутом. Документ носить юридично зобов'язуючий характер.

Компанії узгодили основні умови поставок російського газу в Китай за східним маршрутом, обсяг і терміни початку поставок, умова "бери або плати", строки нарощування поставок, умови гарантованих платежів, місця точок здачі газу на кордоні, а також інші ключові умови поставок газу.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...