У найближчі дні рубль спіткає "чорна доля", - економісти

У 2017 році середній курс рубля може ослабнути на 5 відсотків до поточного рівня.

Рубль продовжить падіння? Ілюстрація: соцмережі.

Масштабне ралі рубля, ймовірно, наближається до кінця, однак навіть завершення виборчого циклу в РФ і невпевненість інвесторів у ребалансуванні світового ринку нафти дещо дестабілізують російську валюту, прогнозують найбільші компанії країни. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

У 2017 році середній курс може ослабнути на 5 відсотків до поточного рівня і скласти близько 60 рублів за долар, кажуть найбільші російські виробники алмазів і золота, ПАТ "Алроса" і ПАТ "Полюс", а також Група Сума мільярдера Зіявудіна Магомедова. Це незначна волатильність в порівнянні зі стрибками, які рубль демонстрував в 2016 році, зміцнившись до долара на 45 відсотків, а в цьому році додав ще 7 відсотків.

"Справедливий курс ближче до 60-61" рубля за долар, сказав минулого тижня президент Алроси Сергій Іванов в інтерв'ю у Владивостоці. За його словами, прогнози на 2018 рік його компанія будує, виходячи з курсу 61-62 рубля за долар. "Ми - бенефіціар подальшої девальвації", - зазначив він.

Підтримку російській валюті надають високі реальні ставки і стабілізація нафтових цін на тлі угоди щодо обмеження видобутку між Організацією країн-експортерів нафти і її союзниками. При цьому курс Банку Росії на подальше пом'якшення грошово-кредитної політики, президентські вибори в РФ, призначені на березень наступного року, і можливе завершення угоди з ОПЕК в кінці першого кварталу відіб'ються на курсі рубля, прогнозують топ-менеджери.

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...