В той час як у Мін'юсті хочуть розселяти біженців на догоду ЄС: В бюджеті України на утримання одного переселенця з Криму та Донбасу закладено 40 гривень на добу

Для досягнення мети для керівництва держави усі засоби годяться: і нищення лісів, і сотні тисяч сирійців по квоті Нідерландів.

Ілюстрація:DT.uaНа утримання кожної внутрішньо переміщеної особи в державному бюджеті України передбачається по 40 гривень у день. Про це в коментарі UAINFO повідомив політолог Олег Саакян, інформують Патріоти України.

Він висловився щодо пропозиції заступника міністра юстиції Сергія Пєтухова прийняти мігрантів із Сирії на території України.

"Пєтухов правий у тому, що країна, яка увесь час поневіряється, неприваблива, як партнер. Вона може цікавити лише як плацдарм для здобуття власних перемог, просування власних національних інтересів", - вважає політолог.

У всьому іншому, підкреслює Саакян, заява Пєтухова - недолуга.

"Це його особиста думка, він її приводив як приклад. Думаю, досить необачно для заступника міністра робити подібні заяви навіть для пропозиції до дискусії. Це абсолютно безвідповідально. Україна сьогодні не може розібратися з внутрішньо переміщеними особами. У нас в бюджеті закладено 40 гривень на день на будь-яких переселенців, а приймати ще біженців з інших країн неприпустимо, поки маємо таку кількість внутрішньо переміщених осіб", - вважає політолог.

Тим паче, підкреслює, ні на які обміни з ЄС Україна не може погоджуватися, оскільки "безвізовий режим - питання внутрішнього порядку денного ЄС, а не виконання Україною її зобов'язань".

Усі зобов'язання України були виконані протягом останніх 10 років, зауважив Саакян.

"Нині м'яч на боці поля ЄС. З боку українських політиків безвідповідально декілька разів вносили питання безвізового режиму в ранг "фетишу" та певної сакральності, надаючи йому внутрішньо політичної ваги.

В результаті, питання, яке майже не залежить від України і не могло бути вирішене наказом політика, міністра чи Президента України виносилося як важливий фактор внутрішньо політичного життя", - пояснив політолог.

Фінансування пенсій в Україні опинилося під загрозою? Що кажуть у Кабміні

вівторок, 30 квітень 2024, 16:43

Низка подій в останні місяці привела до того, що під загрозою опинилися не тільки виплати другої пенсії українцям, але й фінансування пенсій та соціальних виплат в Україні в цілому, передають Патріоти України. І головна причина виникнення такої ситуаці...

Українці переходять на безготівкові операції на рівні з Західною Європою: Що це означає

вівторок, 30 квітень 2024, 15:54

Українці активно користуються безготівковими операціями, виконуючи в середньому 90 транзакцій з платіжними картками та 41 кредитний переказ протягом півроку. Ця тенденція виходить за рамки країн Європи, переважаючи такі країни, як Франція та Німеччина....