В Україні перерахують пенсії: Що треба знати

Для того, щоб вийти на пенсію в 60 років, громадяни України повинні мати не менше 25 років стажу. За умови наявності 15-25 років стажу пенсійні виплати будуть нараховуватися із 63 років, менше 15 років стажу - із 65 років.

Ілюстрація: podrobnosti.ua

Оскільки пенсійна реформа зменшила коефіцієнт стажу й українці, які одержували маленькі зарплати, все одно отримують невеликі пенсії, Кабінет міністрів збирається провести перерахунок пенсійних виплат тим людям, хто мало заробляв, але при цьому має великий трудовий стаж, повідомляють Патріоти України.

У підсумку, близько трьох мільйонів пенсіонерів отримали до існуючої пенсії мізерні надбавки. Це ж стосується і тих, хто зараз отримує зарплату нижчу за середню. Міністерство соціальної політики пообіцяло усунути несправедливість, створивши спеціальний механізм компенсації "бідним" пенсіонерам з великим стажем роботи. Однак поки що уряд не вирішив, як саме буде діяти цей механізм.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...