В Україні підвищать тарифи на газ: Скільки доведеться платити

​З жовтня в Україні можуть підвищити тарифи на газ для населення.

Ілюстрація: domik.ua

З 1 серпня Кабінету міністрів України для продовження програми співпраці з МВФ доведеться піти на умови фонду і "вирівняти" тарифи на газ для промисловості і населення, повідомляють Патріоти України.

У МВФ наполягають на тому, що різниця в цінах на блакитне паливо для населення і промисловості - неприпустима. Експертам Фонду вже вдалося переконати Кабінет міністрів впровадити відповідний механізм автоматичного коректування.

Так, згідно з постановою уряду №187, тариф має формуватися за так званою формулою "Дюссельдорф +", тобто ціна на німецькому хабі + транспортування і податки. Відповідна методика прописана і в меморандумі з МВФ. І якщо зробити перерахунок за вказаною формулою, виявиться, що блакитне паливо в Україні має продаватися майже на 70% дорожче.

Джерело: Обозреватель

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...

Оце так: Німеччина категорично проти вилучення активів РФ на користь України

неділя, 28 квітень 2024, 10:50

Німеччина виступає категорично проти спроб вилучити частину майже 300 мільярдів доларів заморожених активів Кремля. Про це пише The Wall Street Journal, передають Патріоти України. Як передає видання, у Німеччині побоюються, що це створить прецедент і ...