В Україні подорожчають цигарки: Стало відомо, коли і наскільки

Підвищення вартості акцизів на тютюнові вироби сприятиме наповненню державного бюджету. Також стане ефективним засобом боротьби з курінням, переконують нардепи.

Ілюстрація: ar.volyn.ua

Верховна Рада прийняла зміни до Податкового кодексу України щодо підвищення вартості акцизів на тютюнові вироби. Законопроект № 6776-д підтримали 252 народні депутати, повідомляють Патріоти України.

Проект передбачає поетапне підвищення до 2025 року тютюнового акцизу до європейського рівня. Таким чином, у 2018 році вартість сигарет зросте на 11,2% та додатково на 16,7%. Загалом, з урахуванням попередньої індексації, тютюнові вироби подорожчають на 29,7%, пише "Економічна правда".

"Зараз пачка сигарет коштує в середньому 23-24 гривні. З наступного року очікується підвищення вартості в середньому на 6 гривень — до 30 гривень. Будуть як дорожчі сигарети в преміум-сегменті, так і дешевші", - розповів керівник Українського центру контролю за тютюном громадської організації "Життя" Андрій Скіпальський.

До 2024 року ставки збільшуватимуться на 20% щорічно.

"2025 року у разі стабільного курсу євро на рівні 31 гривні, пачка сигарет коштуватиме в середньому 90 гривень", - кажуть фахівці.

До 2025 року ставки акцизу на тютюнові вироби в Україні поступово зростуть до мінімального європейського рівня – 90 євро за тисячу сигарет. На сьогодні мінімальне податкове зобов'язання для сигарет в Україні становить 20 євро за тисячу штук.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...