В Україні "скасували" копійки: Що буде з цінами (відео)

Нацбанк України з 1 липня фактично відмовляється від копійок при розрахунках готівкою.

Ілюстрація: ЖЖ

У найближчі кілька років Україні не загрожує гіперінфляція, а практика відмови від дрібних грошей при розрахунках широко застосовується в усьому світі і є необхідною при переході на європейські стандарти. Про це заявив економічний експерт Віталій Кузьмін, повідомляють Патріоти України.

"Дана практика існує в багатьох країнах, і коли поступово починають відмовлятися від монет, як правило вводиться практика заокруглення. Це не ноу-хау України", - зазначив експерт.

Кузьмін висловив думку, що дана практика не є сигналом початку інфляції в Україні. "Я не думаю, що зараз є передумови для гіперінфляції. Крім того, в найближчі рік-два гіперінфляції точно не буде", - заявив Кузьмін.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...