В Україні введуть податок на бензин

Щоб зменшити навантаження на споживача, чиновники обіцяють знайти варіант, який буде максимально відповідати сьогоднішній соціально-економічній ситуації.

В Україні введуть податок на бензин. Фото: dpchas.com.ua.

Українським водіям готують новий податок на паливо. Додаткові податки в будь-якому випадку позначаться на вартості бензину. Питання лише в тому, наскільки він подорожчає. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Державне агентство резерву України сформувало робочу групу з питань створення стабілізаційного запасу нафти і нафтопродуктів. До її складу, крім представників Держрезерву, увійшли експерти з Міненерго, Держстату та Європейського енергетичного співтовариства.

Додатково планується залучити учасників ринку торгівлі нафтопродуктами.

Учасниками робочої групи опрацьована структура майбутніх запасів в еквіваленті 2 млн. тонн нафти, а також розроблена одна з майбутніх моделей екстрених запасів, яка передбачає введення додаткового податку в розмірі 40 копійок на 1 літр палива.

Робочою групою розглядаються також і інші варіанти: формування запасів шляхом доручення відповідного зобов'язання на учасників ринку і виробників нафтопродуктів; додаткового оподаткування видобутку нафти, а також податку за транспортування нафти і нафтопродуктів; збору з виробників та імпортерів.

"Кожен з цих варіантів має свої як позитивні, так і негативні сторони, тому поки вони детально аналізуються", - відзначили в Держрезерві.

Також, щоб зменшити навантаження на споживача, чиновники обіцяють знайти варіант, який буде максимально відповідати сьогоднішній соціально-економічній ситуації, для чого і проводять відкрите обговорення даного питання з учасниками ринку.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...