В Україні запустять електронні чеки: Що треба знати

Після введення електронних чеків бізнес може заощадити близько 2 млрд гривень на додаткових оплатах.

Ілюстрація: androidinsider.ru

Кабінет міністрів спростив обслуговування і ремонт реєстраторів розрахункових операцій та запустив експеримент з використання різних пристроїв в якості касових апаратів, заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання уряду в середу, 13 червня, повідомляють Патріоти України.

"Це завжди була монополія, щоб посадити підприємців "на голку". Це взагалі була драконівський історія. Зараз система дає можливість звільнитися від "касово-апаратного рабства", - зазначив прем'єр.

За його словами, система відводить підприємців від того, щоб використовувати касові апарати. "Вартість: від 5 до 20 тис. гривень, ще 200 грн на місяць - технічне обслуговування та ремонт. Реєстрація триває 5 днів і вимагає багато документів. Ми пропонуємо спростити систему реєстрації та залучимо інновації", - додав Гройсман.

Зокрема, будуть використовуватися нові сучасні програмні комплекси, система електронних чеків буде простою у використанні і мати низьку вартість. "Ми беремо на себе зобов'язання, що реєстрація відбуватиметься за один день, виключно на основі заяви без будь-яких доповнень", - зазначила в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова в ході засідання Кабінету міністрів.

При цьому в Офісі ефективного регулювання відзначили, що відповідні нововведення торкнуться понад 107 тис. підприємців, які використовують касові апарати при здійсненні розрахункових операцій.

"Уряд прийняв рішення, розроблені BRDO спільно з Мінфіном і Мінекономрозвитку, які дозволять використовувати смартфон або планшет в якості касового апарату... Сьогодні вже існують розробки, де фіскальна пам'ять розміщена на флешці і приєднана через USB кабель до мобільного телефону", - пишуть представники Офісу ефективного регулювання в Facebook.

Фінансування пенсій в Україні опинилося під загрозою? Що кажуть у Кабміні

вівторок, 30 квітень 2024, 16:43

Низка подій в останні місяці привела до того, що під загрозою опинилися не тільки виплати другої пенсії українцям, але й фінансування пенсій та соціальних виплат в Україні в цілому, передають Патріоти України. І головна причина виникнення такої ситуаці...

Українці переходять на безготівкові операції на рівні з Західною Європою: Що це означає

вівторок, 30 квітень 2024, 15:54

Українці активно користуються безготівковими операціями, виконуючи в середньому 90 транзакцій з платіжними картками та 41 кредитний переказ протягом півроку. Ця тенденція виходить за рамки країн Європи, переважаючи такі країни, як Франція та Німеччина....