В Україні збільшать "мінімалку": Чого чекати (інфографіка)

В Україні з 1 січня 2019 року мінімальну зарплату збільшать до 4 173 грн, що прямо стосуватиметься 24% офіційно працевлаштованих громадян, повідомляють Патріоти України.

Такі дані представив на своїй сторінці в Facebook керівник приватного інвестиційного фонду Володимир Компанієць. За його інформацією, в країні 10% офіційно працевлаштованих громадян нараховують зарплату понад 16 184 грн. При цьому 7,4% в жовтні була нарахована мінімалка.

Компанієць також підкреслив, що відтепер будь-хто може легко перевірити, скільки офіційно заробляє в порівнянні з іншими українцями. При цьому потрібно знати лише розмір нарахованої зарплати в жовтні 2018 року.

"Якщо суму нарахованої зарплати ви не знаєте, то берете суму офіційної зарплати, отриману вами на руки в жовтні, і множите її на 1,2422. Так ви дізнаєтеся суму, яку вам нараховував роботодавець до відрахування податку на доходи та військового збору. Потім ви дивитеся в якому ви діапазоні, нижня межа цього діапазону покаже у скількох відсотків українців зарплата менша, ніж у вас", - пояснив аналітик.

Він також додав, що в таблиці чітко видно "ефект зарплат в конверті" - чим менше у людей зарплата, тим менший у них відбувся приріст офіційної зарплати за останні півроку.


З імпортозаміщенням щось пішло не так: Понад 50% російських процесорів "Байкал" виявилися бракованими

четвер, 28 березень 2024, 12:53

Через провал кремлівської політики так званого «імпортозаміщення» більше половини російських процесорів Байкал виявилися бракованими. Констатувати це довелося російському пропагандистському виданню "Ведомости", передають Патріоти України. Як повідомляє...

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...