В Україні змінюються правила отримання готівки в банках: Що має знати кожен

При отриманні готівки в банках відтепер не обов'язково пред'являти паспорт.

Ілюстрація: ЗМІ

Українським банкам дозволили видавати громадянам гроші через касу без наявності паспорта. Про це заявив керівник департаменту фінансового моніторингу Національного банку України Ігор Береза, повідомляють Патріоти України з посиланням на politeka.net.

Тепер банки будуть збирати всі відомості про людину, необхідні для її верифікації. Тому проводити повторну перевірку при отриманні коштів через касу за допомогою паспорта буде необов'язково.

"Важливо відзначити, що банківське законодавство не містить вимог щодо частини обов'язкового надання паспорта громадянина України (або іншого документа, що підтверджує особу) в таких випадках", - йдеться в розісланому роз'ясненні українським банкам.

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...