"Валютные качели": Експерти спрогнозували, що буде з доларом до Нового року (відео)

В обмінниках долар можна купити в середньому за 27,05 гривні

Ілюстрація: ЖЖ

Минулого тижня долар трішки підріс. Від 20 листопада він додав 5 копійок, і нині обмінники продають його в середньому за 27,05 грн. А от євро у Києві застиг на позначці 28,70 грн. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень, повідомляють Патріоти України.

Олена Коробкова із Незалежної асоціації банків прогнозує, що під кінець року долар ростиме. "Валютний коридор наступного тижня буде в межах 26,60-27,40 гривні за долар. Наприкінці року уряд розраховується з бюджетними боргами, також - кінець бюджетного року, а це - величезна маса гривні, яка піде на валютний ринок, що спричинить додатковий тиск на курс гривні", - прогнозує Коробкова.

Головний фінансовий аналітик "Експерт-Рейтингу" Віталій Шапран переконує, що причин для погіршення курсу гривні немає. Навіть - навпаки. Адже під час новорічно-різдвяних свят гривні підуть на подарунки, а не на купівлю доларів.

"Курс гривні наступного тижня коливатиметься у діапазоні 26,50-27,20 гривні за долар. Якісь фактори, які б суттєво розгойдували валютний ринок, відсутні. Очікуємо на наступному тижні позитивне рішення про виділення Україні 600 мільйонів євро макроекономічної фінансової допомоги від Євросоюзу", - зазначив Шапран.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...