Вартість електромобілів в Україні хочуть зменшити на 21,6%

Крім цього, покупку авто з нульовими викидами планують стимулювати доплатою.

Електромобіль. Фото: "РБК-Україна"

Міністр інфраструктури Володимир Омелян анонсував ряд заходів, спрямованих на збільшення частки електромобілів в загальному обсязі продажів до 15% до 2020 року. Про це міністр заявив в рамках круглого столу, присвяченого перспективам розвитку електротранспорту в Україні, пишуть Патріоти України з посиланням на Автоцентр.

Міністр пропонує прибрати ПДВ і акцизний збір на електромобілі, а також збір до Пенсійного фонду при першій реєстрації екологічно чистих автомобілів. Все це, за розрахунками міністерства, зменшить вартість електричних авто в Україні на 21,6%.

Крім цього, покупку авто з нульовими викидами планують стимулювати доплатою, пише видання. "Якщо так станеться, українці зможуть компенсувати частину витрат на придбання працюючого на електриці автомобіля", - йдеться в повідомленні. Про які суми йдеться - не повідомляється.

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...

Втрачає ринки та валютну виручку: Bloomberg з'ясував, на скільки наразі впав російський експорт дизпалива

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:05

Експорт дизельного пального з Росії впав на 25% через атаки безпілотників на НПЗ, повідомило агентство Bloomberg. . Так, згідно з даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 млн бар...