Важливо: В Україні запустять новий механізм монетизації субсидій

Міністерство фінансів очікує його запуску з 1 січня 2018 року

Міністерство фінансів України очікує запуску нового механізму монетизації субсидій на оплату житлово-комунальних послуг при його схваленні урядом вже з 1 січня 2018 року, повідомляють Патріоти України.

Як повідомляється на сторінці Мінфіну в соцмережі Facebook, відповідний проект, розроблений міністерством і схвалений урядовим комітетом, оприлюднено для громадського обговорення.

«За результатами громадського обговорення проект постанови буде винесено на розгляд уряду, і в разі схвалення вже з 1 січня 2018 року в Україні буде запущено процес монетизації субсидій на рівні підприємств житлово-комунального господарства», - наголошується в повідомленні.

У рамках проекту Мінфін пропонує скасувати клірингові розрахунки за субсидіями, встановити прямі взаєморозрахунки громадян з постачальниками послуг ЖКГ і перераховувати субвенції безпосередньо під фактично спожиті ресурси, а не за нарахованими субсидіями.

Крім того, Мінфін пропонує використовувати субвенції виключно на розрахунки за поставлені ресурси і сплату податкових зобов'язань до бюджету, запровадити «автоматичне» фінансування субвенції згідно з помісячним розписом і виключити «ручне» втручання в розрахунки з підприємствами.

За оцінками Мінфіну, така модель сприятиме енергоефективності та забезпеченню платіжної дисципліни, а також буде легкою в реалізації й адмініструванні.

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...