Важливо: Взяти кредит в українських банках стане дорожче

Ілюстрація: kn.kz

Правління Нацбанку прийняло рішення від 25 січня підвищити облікову ставку до 16% річних, повідомляють Патріоти України.

"Жорсткіша монетарна політика сприятиме поступовому зниженню споживчої інфляції і її повернення в цільовий діапазон в середині 2019 року", - повідомили у прес-службі Нацбанку.

27 жовтня 2017 року Нацбанк підвищив облікову ставку до 13,5% річних. До цього ставка 12,5% річних зберігалася 3 місяці поспіль - у липні, серпні і вересні. У грудні торік вона збільшилась до 14,5%.

У Нацбанку попереджають, що 2018-го облікова ставка і прогноз інфляції зростатимуть далі. Експерти вважають, що після підвищення облікової ставки гроші стануть іще дорожчими, а кредити ще менш доступними. За останній рік гроші надходили за рахунок детенізації та із реального сектору економіки. Тому збільшення облікової ставки навряд чи допоможе у боротьбі з інфляцією.

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...