​Великі плани: Чому Україна прощається з російським ураном - директор департаменту ядерної енергетики Міненерговугілля (відео)

Австралійський контракт відкриває нові горизонти перед галуззю атомної енергетики України

Для України буде вигіднішою ціна на австралійське паливо, ніж на відповідні пропозиції з боку Росії. Про це в ефірі Громадського заявив директор департаменту ядерної енергетики Міненерговугілля Сергій Єрмак, зазначають Патріоти України.

За словами чиновника, це стало можливо після підписання угоди з Австралією про співпрацю у галузі ядерної енергетики.

«Ми виходимо з того, що ціна на ядерне паливо з Австралії буде вигіднішою. Це показує і досвід попередніх закупівель», – сказав директор департаменту.

Також пан Єрмак наголосив, що ця угода дасть можливість співпрацювати з Австралією у розробці уранових родовищ, які знаходяться в Україні. І це дасть можливість знизити залежність від іноземних виробників ядерного палива, в першу чергу, від Росії.


Відбити партнера у Росії? Макрон закликав Європу оновити економічні зв’язки з Китаєм

понеділок, 6 травень 2024, 8:56

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що європейським країнам потрібно оновити економічні зв’язки з Китаєм. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України. За словами французького лідера, Європа хоче більше взаємності в економічних зв’язках з К...

"Тіньовий" флот РФ, що живить війну проти України, вийшов з-під контролю, - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 15:56

Рішення Заходу встановити граничну ціну на нафту змусило Росію збільшити тіньовий флот. Ці танкери перевозять російську нафту у великих кількостях у такі країни, як Китай, Індія та Іран, за вищими цінами, нагадують Патріоти України. Видання The Тelegra...