"Відверто, до ж#пи все це. Бо в результаті - це все не працює", - нардеп про боротьбу з корупцією в Україні

Брати і давати хабарі для переважної більшості людей - це не хвороба, а національна традиція, переконаний політик.

Ілюстрація: ilikenews.com.ua"Знайома сьогодні отримала водійські права. Посадовець вимагав 1000 грн за успішну здачу екзамену. Але дівчина написала заяву в поліцію, принесла гроші і посадовця спіймали на гарячому", - пише на своїй сторінці в Фейсбук нардеп Ігор Артюшенко, передають Патріоти України, і продовжує:

"Ні. Не так.
Дівчина нічого не вчила і не ходила. Запропонувала посадовцю дати 1000 грн. за успішну здачу. Але той написав на неї заяву в поліцію, дівчина прийшла з грошима і її спіймали на гарячому.

Ні. Теж не так.
Дівчина вивчила іспит, прийшла, успішно здала його і в той же день отримала новенькі права.

Насправді теж не так. Все сталось "як завжди".
Просто посадовець запропонував - дівчина одразу погодилась, ніхто, звичайно, в поліцію не подзвонив. Посадовець отримав 1000 грн, дівчина успішно здала екзамен і отримала права.
І всі задоволені.

Хоча ні, не задоволені. І один, і інший потім сіли в себе на кухнях і кляли владу: за побори в школах та лікарнях, за діряві дахи і кривий асфальт, за геокадастр і за контрабанду, за повернення ПДВ і за обнальні фірми, за ... мудаків за кермом і поліцейських-хабарників.
Бо "проклята клептократична влада не бореться з корупцією"!!!!!

За цей час створено нові органи - НАБУ, НАЗК, САП, ДБР; 93% місцевих прокурорів набрані по конкурсу не з системи прокуратури, введені відкриті конкурси на заміщення посад в держслужбі, створено ЦНАПи з електронною чергою і без "людського фактору", звільнено з посад під тисячу суддів, формується новий Верховний суд, кожен день ловлять хабарників на гарячому, введені е-декларації чиновників, введені публічні електронні закупівлі Прозорро etc.На черзі - створення антикорупційного суду.

Відверто, до ж#пи все це.
Бо в результаті - це все не працює.

Бо брати і давати хабарі для переважної більшості людей - це не хвороба, а національна традиція.
Бо винити в цьому будь-яку владу будь-якого рівня - це теж усталена національна мантра.
Бо потім обирати нову владу під гаслами " ми поборемо корупцію!" - це національна забавка.

Бо, мабуть, треба створювати не органи і системи, а нових людей.

А для цього потрібні:
1. Моісей.
2. Сорок років часу.
3. І пустеля.

Але нема в нас жодного з цих пунктів - ні пророка, ні часу, ні місця.
І не буде ніколи.

Результат - три революції за 25 років, зовнішня військова агресія і захоплені ворогом українські території, пограбована країна, відстала і знищена економіка, багатомільйонна еміграція і десятки тисяч вбитими. Але жодних висновків. Сумно від цього".

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...