Врятує від боргів? У Венесуелі заявили про створення власної криптовалюти

Золотовалютні резерви Венесуели становлять 9,7 млрд доларів, а до кінця цього року влада повинна віддати 1,47 млрд доларів боргів. У наступному році - ще 8 млрд доларів.

Ніколас Мадуро. Фото: interfax.ru

Президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив про створення венесуельської криптовалюти Petro, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Я вивчав цю тему і хочу оголосити, що Венесуела створить криптовалюту Petro. Вона буде забезпечуватися запасами природних ресурсів, нафти, золота і алмазів", - зазначив Мадуро.

Він вважає, що криптовалюта допоможе Венесуелі пробити "блокаду" американських санкцій і подолати наслідки соціально-економічної кризи.

Нагадаємо, що національна валюта Венесуели - болівар - за останній місяць впала на 57%.

Загалом, Венесуела має боргів на 150 млрд доларів. Президент країни Ніколас Мадуро на початку листопада заявив, що хоче реструктуризувати суверенний борг Венесуели, а також компанії PDVSA. Саме цей нафтовий гігант є основним джерелом доходу для Венесуели - країни, яка перебуває на вершині найбільших світових запасів нафти.

Раніше США наклали санкції на Венесуелу, тому що вважають правління Мадуро режимом диктатури. Відповідно американські компанії, банки та громадяни не мають права купувати нові венесуельські облігації, що є вимогою для будь-якого врегулювання заборгованості.

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...

Оце так: Німеччина категорично проти вилучення активів РФ на користь України

неділя, 28 квітень 2024, 10:50

Німеччина виступає категорично проти спроб вилучити частину майже 300 мільярдів доларів заморожених активів Кремля. Про це пише The Wall Street Journal, передають Патріоти України. Як передає видання, у Німеччині побоюються, що це створить прецедент і ...