​Все на що спроможні: В Уряді РФ радять росіянам не звертати уваги на курс рубля

Перший віце-прем'єр уряду РФ Ігор Шувалов порадив росіянам менше уваги звертати на курс нацвалюти – вона і надалі буде у «вільному плаванні».

Перший віце-прем'єр уряду РФ Ігор Шувалов

Про це урядовець заявив, відповідаючи на запитання Rambler News Service про необхідність відновлення валютних інтервенцій Центробанку, зазначають Патріоти України.

«Начебто все нормально. Які інтервенції? Треба менше дивитися на курси [валют] », - підкреслив заступник Дмитра Медведєва.

В ході торгів на Московській біржі 20 січня курс долара подолав позначку 82 рублі, встановивши тим самим новий історичний максимум. Курс європейської валюти перевищив позначку в 90 рублів. Падіння російської валюти супроводжується зниженням цін на нафту. Так, 18 січня ціна нафтової корзини ОПЕК опустилася до мінімуму за 13 років - 24,74 долара за барель.

Центробанк скасував регулярні валютні інтервенції і коридор бівалютного кошика 10 листопада 2014. Таким чином регулятор фактично відпустив національну валюту у вільне плавання. Представники Центробанку неодноразово заявляли, що бачать своїм завданням регулювання рівня інфляції в країні притому, що курс рубля буде формуватися на вільному ринку.

Завищені платіжки за світло: Українцям пояснили, чому в квитанціях можуть з’являтися "фантастичні" показники

понеділок, 6 травень 2024, 14:44

Українці часто дивуються цифрам, які з'являються в платіжках за електрику: начебто користувалися електроприладами як завжди, а платити вимагають набагато більше. Енергетики зазвичай все пояснюють неуважністю споживачів, які приймають "пропоновану плату...

Життя без пенсії? Чого чекати українцям, які не напрацювали трудового стажу, але досягли пенсійного віку

понеділок, 6 травень 2024, 12:43

В Україні громадяни, які взагалі не напрацювали страхового стажу при досягненні пенсійного віку - можуть претендувати на допомогу від держави, передають Патріоти України. . Такі виплати не є пенсією, а лише тимчасовою державною соціальною допомогою не...