"Все пропало!": Рубль валиться у передчутті надзвичайно жорстких санкцій, пробито психологічну планку

В пресу просочилася інформація про характер і обсяг економічних санкцій, котрі незабаром має прийняти Конгрес США. Справа може дійти до заборони купівлі російської нафти.

Російська нацвалюта в ході сьогоднішніх торгів в середу стрімко слабшає до долара і євро, причому курс долара США вперше з 19 червня подолав рубіж в 64 рубля, а курс єдиної європейської валюти вперше з 8 травня підскочив вище 75 рублів, зазначають Патріоти України.

До 14:04 мск курс долара розрахунками "на завтра" додав 1,23 рубля і досяг 64,72 рубля. Курс євро до цього часу піднявся на 1,36 рубля до 75,0150 рубля, свідчать дані Московської біржі.

Російський рбль дешевшає на тлі ряду публікацій на тему нових антиросійських санкцій з боку США, а також через зупинку зростання нафтових цін, вважають експерти «Інтерфакс-ЦЕА».

«Комерсант» опублікувала подробиці законопроекту про розширення санкцій до Росії, внесеного до Конгресу США сенаторами Ліндсі Гремом і Боб Менендес. Зокрема, в ньому йдеться про заборону на операції і заморожування активів в США російських державних банків, в тому числі Ощадбанку, ВТБ і ЗЕБа, що є потенційно сильним ударом по міжнародному бізнесу російських банків. Текст також містить фактичну заборону на операції з російським держборгом з терміном обігу більше двох тижнів - але тільки з новими випусками.

Крім того, в пропонованому законопроекті є пропозиція розглянути питання про визнання Росії, «державою, що спонсорує тероризм», що може поставити Росію на одну дошку з Іраном і привести до посилення санкцій. Зокрема, щодо Ірану США вводили заборону на експорт нафти. Так що при такому сценарії може стати ребром питання про заборону на покупку російських нафти і газу, що стало б серйозним ударом по російській економіці.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...