"Все пропало!": Уряд Росії готується до рекордного обвалу цін на нафту

За словами міністра фінансів, проект бюджету на 2017-2019 роки, який в першому читанні розглядає Держдума, допоможе створити в країні "нову макроекономічну рівновагу".

Силуанов почав розповідати росіянам про "нову рівновагу" у економіці. Фото: Uznayvse.ru.

Уряд Росії готується до падіння цін на нафту до 30 доларів за барель, однак вважає, що переживе це. Проект бюджету на 2017-19 роки навіть в умовах постійних цін на нафту на рівні $ 40 за барель дозволить забезпечити стабільність макроекономічної ситуації в Росії. Про це у своїй колонці в "Відомостях" пише міністр фінансів Росії Антон Силуанов, передають Патріоти України.

"Засновуючи бюджет на оцінці $ 40 за барель, ми розуміємо, що, навіть якщо реалізується стресовий сценарій і ціни впадуть до $ 30 за барель, нам не доведеться повністю переверстувати весь бюджет, а можна буде обмежитися реалізацією точкових заходів", - пояснює він.

Силуанов також зазначає, що в найближчі роки в Росії будуть створені умови "для зростання приватного попиту". Цьому допоможе поступове зниження частки держвидатків у відсотках від ВВП і дефіциту бюджету. Як результат - збільшення частки приватних витрат призведе до "більш високого, здорового і стійкого зростання економіки".

За словами міністра фінансів, проект бюджету на 2017-2019 роки, який в першому читанні розглядає Держдума, допоможе створити в країні "нову макроекономічну рівновагу". Воно буде характеризуватися "низькою і стабільною інфляцією, низькими довгостроковими процентними ставками", стійким реальним курсом рубля і стабільними податковими умовами.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...