Всі пересідаємо на електромобілі: ДФС підрахувала, скільки заощаджуватимуть при ввезенні електрокарів до України

До 2020 року кожне п'яте авто, котре ввозитимуть з-за кордону, згідно прогнозу, буде електромобілем.

Електромобілі. Ілюстрація:ptel.cz

З 1 січня 2018 року електромобілі стануть ще доступнішими для українців - парламент запропонував після нового року скасувати ПДВ і акцизний податок на ввезення на митну територію України транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-служба ДФС, інформують Патріоти України.

Податкова пільга поширюватиметься і на операції подальшої поставки на митну територію України електрокарів. В даний час очікується підписання відповідного законопроекту Президентом України. Норма буде діяти весь 2018 рік.

"Імпорт електромобілів з 2016 року вже був звільнений від сплати ввізного мита. У 2016 році обсяги ввезення таких транспортних засобів склали 2274 штук. Протягом 11 місяців 2017 імпорт збільшився більш ніж 13% - до 2676 штук. До бюджету було сплачено 82,37 млн гривень ПДВ і 115,6 млн гривень акцизу", - йдеться в повідомленні.

Так, наприклад, якщо зараз при ввезенні бюджетного електрокара Nissan Leaf 2016 року випуску, який був у використанні, оформленого ДФС за вартістю 5600 доларів, імпортер сплачує більше 34,3 тис. гривень, а з 1 січня за рахунок відсутності митних платежів імпортери заощадять понад 20% коштів.

За нову Tesla S, мінімальна митна вартість якої - 103,6 тис. доларів, на сьогоднішній день потрібно заплатити майже 566,5 тис гривень митних платежів.

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...