Вже з 1 квітня: Стало відомо, на скільки збільшився мінімальний розмір допомоги по безробіттю

​Підвищення склало 120 грн, таким чином допомога зросла до 1280 грн.

Ілюстрація:Еспресо.TV

В Україні з 1 квітня збільшився мінімальний розмір допомоги по безробіттю для застрахованих осіб, зазначених у ч. 1 ст. 22 закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», повідомили в Державній службі зайнятості. Про це йдеться на сайті 112 Україна, передають Патріоти України.

Підвищення склало 120 грн, таким чином допомога зросла до 1280 грн.

"Ця норма встановлена постановою правління Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття від 19.01.2017 № 132 «Про мінімальний розмір допомоги по безробіттю" і має на меті покращення рівня матеріального забезпечення безробітних громадян. Це підвищення стосується застрахованих осіб, страховий стаж яких протягом 12 місяців, що передували реєстрації в центрі зайнятості, становив не менше шести місяців.

Такі громадяни мають право на одержання допомоги по безробіттю, розмір якої залежить від розміру заробітної плати за останнім місцем роботи, страхового стажу та причини звільнення, проте не може бути менше, ніж 1280 грн", - пояснили у відомстві.

Уточнюється, що максимальний розмір допомоги по безробіттю не може перевищувати чотирикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб – зараз це 6400 грн.

Загальна тривалість виплати зазначеної допомоги не може перевищувати 360 календарних днів протягом двох років, а для осіб передпенсійного віку (за 2 роки до настання права на пенсію) тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 720 календарних днів.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...