"Изменение настроений украинской компании понятно", - Міллер позловтішався надходженням до "Газпрому" заявки від "Нафтогазу"

Разом з тим, голова "Газпрому" забув сказати, що співпраця може бути можливою лише за умов, якщо російська компанія запропонує ціну нижче, ніж європейські постачальники.

Олексій Міллер. Фото:www.radiosvoboda.org

Російський "Газпром" отримав лист від НАК "Нафтогаз України" з проханням про відновлення поставок газу. Про це заявив глава "Газпрому" Олексій Міллер, передають Патріоти України з посиланням на ТАСС.

"Вчора (6 червня - ред.) ми отримали офіційний лист від керівника" Нафтогазу України "з проханням про відновлення поставок російського газу. Йдеться про дев'ять місяців: друге півріччя 2016 року і перший квартал 2017 року. Тобто про всю майбутню зиму і періоді підготовки до неї.

Зміна настроїв української компанії зрозуміла. Добовий обсяг реверсу з Європи скоротився в червні в 6,4 рази в порівнянні з травнем, і в 16,8 рази в порівнянні з квітнем", - сказав Міллер.

Слід зауважити, що НАК "Нафтогаз України" запропонував ВАТ "Газпром" включити доповнення до контракту між сторонами, щоб знову стати потенційним постачальником "Нафтогазу". Про це йдеться в повідомленні управління зі зв'язків з громадськістю "Нафтогаз України".

Доповнення буде частиною "зимового пакета" з прописаними умовами поставки російського газу в Україну протягом наступних трьох кварталів.

"Нафтогаз" як і раніше допускає співпрацю з "Газпромом" за умов, якщо російська компанія запропонує ціну нижче, ніж європейські постачальники.

В "Нафтогаз України" вважають економічно обґрунтованою ціною від "Газпрому" ціну на рівні "хаб мінус транспорт".

Очікується, що ціни на європейському ринку будуть нижчими протягом третього кварталу, тому зараз українська компанія скоротила покупку імпортного газу.

Наявність декількох потенційних постачальників свідчить про закупівлю газу на найбільш конкурентних умовах.

Як повідомлялося раніше, "Нафтогаз" перестав закуповувати газ у "Газпрому" з листопада 2015 року.

Яким буде курс долара в Україні найближчим часом: Фінансовий експерт озвучив прогноз

субота, 27 квітень 2024, 6:58

Найближчим часом в Україні курс долара не зростатиме, зокрема до 50 грн і вище. Проте Нацбанк України намагатиметься повільно привести гривню до 40-41 грн за долар, що наразі обумовлено економічними чинниками. А нинішні курсові коливання насправді не п...

На готівкові платежі введено ліміт: Стало відомо, яку суму дозволяють витрачати в ЄС

субота, 27 квітень 2024, 6:45

В ЄС посилюють боротьбу з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. Так, узгоджений у Європарламенті пакет законів передбачає, зокрема, загальноєвропейський ліміт 10 тис. євро на готівкові платежі. Інакше кажучи, у країнах ЄС обмежили готівкові пл...