Чиновники Кабміну "просто" забули? - В Україні змінилася методика розрахунку вартості тепла. Кому доведеться платити більше?

У минулому опалювальному сезоні українці, які живуть у багатоповерхівках без приладів обліку тепла, могли платити менше. У цьому році, враховуючи, що постанову не продовжили, суми в платіжках для таких сімей в середньому збільшаться на 30%.

Ілюстрація:УкрінформУ 2016-му році Кабмін прийняв постанову № 865, згідно з якою в будинках без лічильників вартість опалення рахували за усередненим показником в будинках з лічильниками. Цього року цю постанову не продовжили. Про це йдеться в матеріалі видання Realist, передають Патріоти України.

За даними КМДА, методика, прописана в постанові № 865, дозволила киянам в минулому році заплатити за опалення на 220 млн грн менше. Справа в тому, що чинні нормативи, за якими платять за тепло в будинках без лічильників (для Києва станом на грудень це 28 грн за 1 кв. м), в середньому на 30% завищені. Тобто досить встановити тепловий лічильник на будинок, щоб платити за опалення майже на третину менше.

У минулому опалювальному сезоні українці, які живуть у багатоповерхівках без приладів обліку тепла, завдяки постанові уряду могли платити менше. У цьому ж році, враховуючи, що постанову не продовжили, суми в платіжках для таких сімей в середньому збільшаться на 30%.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

Готують варіанти: Cтало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...