За шахрайство: Ігорю Коломойському загрожує 5 років в’язниці

Хоча, можливо, суттєво збіднілому олігарху видасться більш прийнятним відсидіти пару років, і вийти за «гарну поведінку», ніж віддавати астрономічний борг. Тим більше сидіти доведеться у самому крайньому випадку, і в дуже комфортних умовах

Якщо з'ясується, що компанії, які отримали кредити від ПриватБанку, не зможуть розрахуватися з вже одержавленою фінустановою, акціонери потрапляють під дію закону про доведення до банкрутства. Про це пише Finbalance з посиланням на інтерв'ю глави Національного банку України Валерій Гонтаревої Reuters, зазначають Патріоти України.

Так, глава регулятора заявила, що для незалежного аудиту активів ПриватБанку новий менеджмент вже найняв компанію Ernst&Young. Крім того, буде відібрана міжнародна компанія для управління проблемним портфелем, як це погоджено з МВФ.

"Міжнародна компанія наймається, щоб не було ніяких неринкових умов, ніяких оцінок активів за неправильною вартості, щоб було зрозуміло, хто бенефіціарні власники цих активів і як вони збираються кредити віддавати", - заявила Гонтарева.

За словами голови НБУ, до кінця першого півріччя повинна пройти перевірку здатності компаній, яким "Приватбанк" позичив гроші, розрахуватися з в найближчі 5-10 років.

"Якщо цього не відбувається - було доведення банку до банкрутства. Це питання всіх наших правоохоронних органів, і банк буде подавати позови", - заявила глава НБУ.

Раніше Валерія Гонтарєва повідмляла, що з 19 млрд грн рефінансу на момент визнання "Привату" неплатоспроможним, прострочений борг становив 14 млрд грн, причому "практично на все є персональні гарантії Коломойського, тому ми будемо стежити, як він реструктурує свої кредити".

Відповідно, якщо Коломойський і його партнери не будуть гасити борги перед ПриватБанком, держава може спробувати встановити контроль, щонайменше, над активами, наданими як забезпечення під кредити (мова йде, зокрема, про "Буковель", "Бориваж", літаках "Боїнг").

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...