За шість місяців 2016 більше, ніж за попередні роки: Сільське господарство України переживає різке збільшення інвестицій

Водночас український аграрний сектор потребує інвестицій в десятки разів більше через зношеність основних засобів та виробничої інфраструктури.

Ілюстрація:agronews.ua

Обсяг капітальних інвестицій в сільське господарство України за перші шість місяців 2016 року зріс на 73,8% до - 17 млрд грн, в порівнянні з показниками за аналогічний період 2015 року. Про це повідомляє Український клуб аграрного бізнесу (УКАБ), передають Патріоти України.

Відзначається, що за вказаний період, обсяги інвестицій в агросектор - найбільші серед інших видів економічної діяльності в Україні.

"Зростання обсягу капітальних інвестицій - наслідок відносно стабільної економічної ситуації в країні протягом останнього року", - сказано в повідомленні.

Крім цього, досягти таких показників зростання вдалося за рахунок часткового задоволення відкладеної потреби в інвестиціях протягом 2014-2015 років. У цей період економічна і політична нестабільність практично зупинили будь-яку інвестиційну активність в агросекторі, зазначає УКАБ.

В асоціації вважають, що український аграрний сектор потребує інвестицій в десятки разів більше через зношеність основних засобів та виробничої інфраструктури.

Свій план: Кім Чен Ин розраховує відновити економіку КНДР завдяки зв’язкам з Росією, - FT

вівторок, 30 квітень 2024, 7:44

Президент Північної Кореї Кім Чен Ин намагається посилити зв’язки з Росією для відновлення економіки КНДР. Відносини російського диктатора Володимира Путіна та Кім чен Ина значно зміцнилися після початку повномасштабного вторгнення Росії до України. П...

Яким буде курс долара наприкінці року: Експерти озвучили прогноз

вівторок, 30 квітень 2024, 7:15

Середнє значення курсу долара 2024-го становитиме 40,33 грн. Експерти прогнозують, що наприкінці року вартість американської валюти зросте до 41,67 грн за долар. Про це свідчить консенсус-прогноз за квітень 2024-го експертів та чиновників, оприлюднени...