За таку пеню "Нафтогаз" може ще почекати: Підраховано, скільки коштує "Газпрому" затягування виплат за присудом Стокгольмського арбітражу

"Возжа под хвост", котра потрапила Кремлю, дорого коштує монополії, що і без того успішно рухається до власного банкротства. ​Затягування виплат Нафтогазу України безперспективне, вся сума буде виплачена виплачена “до копійки”. Так, чи інакше.

Про це заявив президент України Петро Порошенко на зустрічі з представниками бізнесу в Києві,, зазначають Патріоти України.

– Газпром зволікає з виконанням рішення суду щодо виплати грошей Нафтогазу. Це абсолютно безперспективно. Наведу вам одну цифру – півмільйона доларів на день Газпром заплатить за невиконання рішення… Усе буде виплачено до копійки, – сказав президент.

За словами Порошенка, виграш Нафтогазу в судовому розгляді з Газпромом є новою ситуацією для енергетичного сектору української економіки, яка має бути врахована, зокрема, в переговорах із Міжнародним валютним фондом про підвищення ціни на газ.

Нагадаємо, 28 лютого Стокгольмський арбітраж зобов’язав ПАТ Газпром доплатити НАК Нафтогаз України $4,63 млрд за недопоставку узгоджених обсягів газу для транзиту.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...