Закарпаття стає українським Тайванем: У регіоні відкрили новий завод з виробництва електроніки (фото)

Причини перенесення виробництва електроніки з Китаю на схід Європи криються в першу чергу у географії: продукцію в Західну Європу звідти доводиться везти 30 днів, тоді як із Західної України - всього 2-3 доби.

Закарпаття стає українським Тайванем: транснаціональні корпорації відкрили на Закарпатті вже четвертий завод з виробництва електроніки, зазначають Патріоти України.

На новому заводі виготовлятимуть мобільні телефони, медіаплеєри та комп'ютерну техніку для експорту до ЄС. Він дасть:
2000 робочих місць;
Площа 20 700 квадратних метрів;
Загальний обсяг інвестицій - 75 мільйонів доларів.

Сьогодні 15 березня, американська компанія Jabil відкрила нові виробничі потужності під Ужгородом, що збільшують потужності заводу вдвічі. Як повідомляє прес-служба компанії, завдяки новому виробництву кількість працівників на українському заводі поступово збільшиться з нинішніх 3 до 5 тисяч.

Завдяки новому виробничому майданчику на 20,7 тис. кв. м, будівництво якого почалося в січні 2018 року, загальна площа високотехнологічного виробництва зі складськими приміщеннями становить 46,6 тис. кв. м.

Урочиста церемонія відкриття нового виробництва відбулася за участю Президента Петра Порошенка. Це вже четвертий завод з виробництва електроніки на Закарпатті.

У 2008 році американська компанія Jabil перенесла з Китаю частину виробничих потужностей на новий завод під Ужгородом. В результаті в 2008 році Європа вперше побачила мобільні телефони під маркою Nokia з позначкою made in Ukraine.
У 2008 році сингапурська корпорація Flextronics International теж перенесла виробництво електроніки з Китаю на Закарпаття. В Мукачево був збудований завод електроніки. Але в зв'язку зі світовою кризою, завод законсервували та відкрили тільки в 2012 році.
На початку 2018 року завод Flextronics International відкрив поруч із заводом в Мукачево другий завод електроніки.
15 березня 2019 Jabil відкрив другий завод електроніки під Ужгородом.

Корпорація Jabil планує в найближчому майбутньому збудувати ще один завод електроніки на Закарпатті. Причини перенесення виробництва електроніки з Китаю на схід Європи криються в першу чергу у географії: продукцію в Західну Європу звідти доводиться везти 30 днів, тоді як із Західної України - всього 2-3 доби.

Ужгородський завод Jabil - частина однієї з найбільших в світі корпорацій з контрактного виробництва електроніки Jabil Circuit, Inc. У світі у корпорації 120 заводів. Завод в Ужгороді входить в категорію мегасайт (від кількох тисяч співробітників). Таких в Європі всього три.

Середня заробітна плата на підприємстві сьогодні складає 14 тисяч гривен, надається повний соціальний пакет. Український завод має повний цикл виробництва, починаючи з дизайну. 65% виробництва - телеком-замовник. 3% - авто. Решта - різна електроніка.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...