Закон діє і для Кремля: Суд зобов’язав "Газпром" відшкодувати компенсацію НАК "Нафтогаз України"

Оскарження та апеляції не мають сенсу.

Джерело: 112.ua

Україна отримає право на примусове виконання рішення Стокгольмського арбітражу в різних країнах (юрисдикціях), в яких є активи російського "Газпром", якщо він відмовиться виконувати рішення суду і відшкодувати компенсацію НАК "Нафтогаз України", — заявив голова правління НАК Андрій Коболєв, передають Патріоти України з посиланням на 112.ua.

"Газпром" зі свого боку підтвердив отримання проміжного рішення суду, заявив, що документ ще належить проаналізувати. Тому формальним суб'єктом, який повинен виконувати або не виконувати рішення суду, є "Газпром"... Якщо "Газпром" відмовляється виконувати це рішення, то Україна отримує право на виконання цього рішення у примусовому порядку будь-яких юрисдикціях", — сказав Коболєв в ефірі "5 каналу".

Він також додав, що російська компанія володіє багатьма активами в Європі. За словами Коболєва, прийняте рішення Стокгольмського арбітражу не може бути скасовано іншими судами, а розгляд апеляції можливо лише на предмет процедури судового процесу, а не його суті. "Якщо йти по шляху примусового виконання, то ці суди (різних країн, юрисдикцій, у яких є активи "Газпрому" будуть йти процедурно, вони будуть виконувати це рішення по суті.

"Рішення Стокгольмського арбітражу) більше переглядатися не буде... Яка-небудь сторона може апелювати щодо цього рішення, але ця апеляція може бути лише процесу, а не по суті. Суть рішення не переглядається", — зазначив голова правління НАК.

"Варіантів безліч. Дискусії тривають": Як Україна може отримати і використати заморожені російські активи

понеділок, 29 квітень 2024, 9:14

Дискусії щодо використання заморожених активів РФ для допомоги Україні досі тривають. Колективне рішення буде озвучене на саміті G7. Про це розповів міністр юстиції Денис Малюська, передають Патріоти України. "США зробили перший важливий крок. Вони при...

Яка категорія українців може достроково вийти на пенсію і отримувати виплати - пояснення

понеділок, 29 квітень 2024, 8:52

В Україні певна категорія громадян може вийти на пенсію достроково. Перелік осіб, які мають на це право та умови призначення таких пенсій визначено статтею 115 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" Про це розповіли у Пе...