Заміщення російських комплектуючих добігає кінця: ДП "Антонов" повідомило про перспективи Ан-158

У підприємства частково готові майже десяток машин Ан-148/158. При цьому на літаки вже є замовлення.

Ан-158. Фото: ДП "Антонов".

На ДП «Антонов» тривають роботи з імпортозаміщення російських комплектуючих на пасажирському літаку Ан-48/158. До кінця 2019-го року очікується комплектація західною авіонікою та обладнанням першого літака. Про це розповів в інтерв’ю журналістам віце-президент з виробництва ДП «Антонов» Віталій Читак, передають Патріоти України.

«Зараз нам потрібно привести модернізацію борту 158-ї машини «01-02». Ми сподіваємося, до кінця року літак, принаймні в основній частині, буде скомплектований західною авіонікою», – пояснив Віталій Читак.

Льотні та сертифікаційні випробування модернізованого Ан-158 мають початися у наступному році.

«У 2020 році почнуться льотні та сертифікаційні випробування. Паралельно будуть збиратися з цією авіонікою й серійні борти наші. За висновком про сертифікацію даного типу літака буде прийняте рішення (про серійне виробництво)», – зазначив він.

Авіоніка російського виробництва на Ан-158 буде замінена на канадські аналоги виробництва компанії Esterline, яка зокрема постачає обладнання на винищувачі п’ятого покоління F-35.

Також будуть замінені шасі, системи дистанційного управління, система управління механізації крила. Повідомляється, що деякі частини та компоненти конструкції літака, що раніше виготовлялися за кооперацією з Росією, наприклад рампа, пілони, частини мотогондоли двигуна, номенклатура механізації крила, елерони та закрилки, будуть виготовляти в Києві на державному підприємстві «Антонова». Наразі вже опановується їх виробництво.

У «Антонові» зазначають, що сертифікаційні роботи не повинні зайняти багато часу, тому що західна авіоніка вже має сертифікацію й мова йде лише про перевірку сумісності західних та вітчизняних систем.

Варто додати, що у ДП «Антонов» частково готові майже десяток машин Ан-148/158. При цьому на ці літаки вже є замовлення.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...