Завдяки російським "санкціям": Ціни на деякі продукти в Україні можуть впасти вдвічі

Оскільки Україна знаходиться ближче, а Туреччина повинна швидко знайти покупців, пересічні українці можуть суттєво виграти від її конфронтації з росіянами.

Турецькі фрукти. Фото: fast-images.ru.

Поки Росія і Туреччина міряються своїм військовим потенціалом і рівнем значущості в світі, Україна може отримати турецькі продукти за заниженою ціною. Ціни можуть знижуватися як відразу в 2 рази, так і по 10% на тиждень. Про це в ексклюзивному коментарі Обозреватель заявила керівник проекту "АПК-Інформ: овочі та фрукти" Тетяна Гетьман, передають Патріоти України.

"Ожидаем снижение цен на фрукты, в частности, на мандарины, виноград и гранат, а также огурцы и помидоры. Связано это с конфликтом Турции и России. В какой степени подешевеют продукты, я точно сказать не могу, поскольку те объемы, которые Турция должна была сбыть в России, перекрыты, то Турция ищет сейчас новые рынки сбыта, и Украина — ближайший. Естественно, цены будут снижены, но насколько, сказать сложно. Цены могут снижаться как сразу в 2 раза, так и по 10% в неделю",— спрогнозувала експерт.

Близьке територіальне розташування України, за її словами, також зіграє свою роль в зниженні вартості турецьких товарів. "Турции просто некуда продавать свою продукцию. Россия была рынком номер один по значимости для турков. На втором месте страны Евросоюза, а на третьем уже Украина. А с учетом, что мы находимся значительно ближе, чем страны Евросоюза, то те товары, которые ехали в Россию, разворачиваются и едут к нам. При этом на ценообразование влияет и логистика, соответственно, турецкие товары обойдутся дешевле Украине, чем Евросоюзу",— резюмувала Гетьман.

Є проблеми: Нацбанк повідомив, які регіони найбільше відчувають брак робочої сили

субота, 4 травень 2024, 2:35

З 2021 по 2023 рік робоча сила у віці 15-70 років скоротилася більш ніж на чверть. З основних причин - міграція, демографічні втрати та окупація. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ, передають Патріоти України. Так, за оцінками НБУ, робоча сила у в...

Найбільший морський перевізник світу вирішив ліквідувати свій бізнес у Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:32

Данська логістична компанія A.P. Moller-Maersk Group відновила процедуру ліквідації своєї російської дочірньої компанії ТОВ «Maersk». Про це пише російський ресурс РБК, передають Патріоти України. У 2022 році, після початку російського вторгнення в Укр...