Завдяки "триполії": Україна увійшла до ТОП-10 країн із найдешевшим мобільним інтернетом

Дешевшими послуги мобільного інтернету є тільки в Індії, Киргизстані та Казахстані.

Українці користуються дешевим мобільним інтернетом. Фото: соцмережі.

Україна посіла четверте місце серед 230 країн за дешевизною послуг мобільного інтернету. Про це йдеться в рейтингу Worldwide mobile data pricing, складеному британською компанією Cable, передають Патріоти України.

Лідером рейтингу стала Індія: середня ціна за 1 ГБ мобільного інтернету становить $0,26. Далі розташувалися Киргизстан і Казахстан ($0,27 і $0,49 за 1 ГБ відповідно).

Україна, ідеться в дослідженні, є "триполією" – український ринок мобільного інтернету поділено між трьома найбільшими операторами. Lifecell, Vodafone Ukraine і "Київстар" ведуть постійну боротьбу, тому вартість мобільного передання даних відносно низька – середня ціна за 1 ГБ становить $0,51.

Країнами з найдорожчим мобільним інтернетом Cable назвала Зімбабве ($75/ГБ), Грецію (понад $33/ГБ), Чад (приблизно $23/ГБ), Швейцарію і Туркменістан (приблизно $20/ГБ). Дослідження проводили в період із 23 жовтня до 28 листопада 2018 року. Експерти компанії проаналізували 6313 тарифних планів мобільного інтернету.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...