Згадуйте Липецьку фабрику: Україна підготувала "гірку пігулку" російським виробникам солодощів

В Україні запроваджується ставка антидемпінгового мита на російський шоколад, яка становитиме 31,33%.

Україна вводить мито на шоколад з РФ. Ілюстрація:http://glavcom.ua/

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення про застосування антидемпінгового мита проти шоколаду та інших готових харчових продуктів з вмістом какао походженням з Російської Федерації. Про це Європейській правді стало відомо від джерела, близького до комісії, інформують Патріоти України.

Відповідне рішення в найближчі дні буде опубліковано в "Урядовому кур'єрі" і вступить в силу. Ставка антидемпінгового мита складе 31,33% і буде діяти протягом 5 років.

Також Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі відмовилася продовжувати спеціальні заходи щодо імпорту в Україну посуду і приладів столових або кухонних з фарфору незалежно від країни походження та експорту. Відповідне рішення незабаром буде оприлюднено в "Урядовому кур'єрі".

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...