"Жить стало лучше, жить стало веселее": У Росії хочуть приховати статистику про зубожіння населення

За даними Росстату, життя росіян погіршується з 2014 року з моменту початку агресії проти України і введення Заходом санкцій за окупацію Криму і вторгнення на Донбас.

П’ять років в Росії знижуються зарплати. Тому влада країни-агресора хотіла б відмовитися від публікації щомісячної статистики реальних доходів населення, вважаючи, що цифри не показують реальний стан справ. Про це з посиланням на трьох високопоставлених чиновників в уряді РФ і Кремлі повідомляють Патріоти України із посиланням на агентство Reuters.

За даними Росстату, життя росіян погіршується з 2014 року з моменту початку агресії проти України і введення Заходом санкцій за окупацію Криму і вторгнення на Донбас.

Цифри Росстату все більше дратують чиновників. Тому їм не подобається, що невтішна статистика стає надбанням громадськості з такою регулярністю. Зараз обговорюється перспектива оприлюднення її раз у квартал або навіть раз на рік.

“Ми хотіли закрити дані про доходи ще три роки тому. Це абсолютно безглуздий показник, він нічого не відображає”, — сказало джерело.

За його словами, щомісячні дані про реальні доходи – це просто оцінка, яка багато в чому підраховується не з фактичних даних, а зі сформованих трендів. Співрозмовник агентства впевнений, що єдиний надійний показник – річний, хоча і він відображає дійсність не повністю.

“70 відсотків з нього дійсно міряється, але з іншими 30 відсотками коїться щось неймовірне”, – резюмував він.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...