Звідки узяли антрацит? Білорусь викрили у масштабній підлості проти України

Експорт кам'яного вугілля з Білорусі в Україну за 2018 рік зріс у 980 разів, антрациту – у 340 разів.

Білорусь продає Україні антрацит із окупованої території? Ілюстрація: соцмережі.

Білорусь може продавати в Україну вугілля, яке видобувають на шахтах, розташованих на території тимчасово окупованих Донецької і Луганської областей. Зокрема, за підсумками 2018 року, Мінськ експортував до Києва кам'яного вугілля на 50,4 мільйона доларів. Це майже у 800 разів більше, ніж у 2017 році, повідомляють Патріоти України із посиланням на "Радыё Свабода".

Водночас із цим обсяги експорту антрациту з Білорусі в Україну за рік виросли більш ніж у 300 разів і склали 8,8 млн доларів. При цьому покладів вугілля у Білорусі мало, і представлені вони здебільшого бурим вугіллям. Антрациту в Білорусі немає взагалі. Таким чином, єдиним джерелом цього вугілля могла бути лише його купівля в інших країнах.

За даними журналістів, вугілля до Білорусі могло потрапити з шахт на тимчасово окупованому Донбасі. У даних Державної служби статистики України імпорт вугілля з Білорусі не відображено.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...