"Це є в інтересах усього світу": Рада закликала Конгрес США зробити Україну основним союзником поза НАТО

За дане рішення проголосували 232 із 327 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі.

Верховна Рада. Фото: grushevskogo5.com.

Народні депутати вважають, що надання Україні статусу основного союзника поза НАТО та укладення двосторонньої оборонної угоди між Україною та США матиме величезний вплив на припинення російської агресії проти України. Верховна Рада закликала Конгрес Сполучених Штатів Америки укласти оборонну угоду з Україною та надати нашій державі статус основного союзника поза НАТО. За дане рішення проголосували 232 із 327 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі, передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

«Відповідно до духу і букви Будапештського меморандуму, а також на розвиток стратегічного партнерства між нашими державами, звертаємося до США з проханням розглянути питання щодо укладення з Україною оборонної угоди та надання Україні статусу Основного союзника поза НАТО», - йдеться у зверненні. Народні депутати вважають, що надання Україні статусу основного союзника поза НАТО та укладення двосторонньої оборонної угоди між Україною та США матиме величезний вплив на припинення російської агресії проти України, стримування агресора та запобігання розпалюванню великої війни в Європі.

«Це є в інтересах України, США, Європи і усього світу», - наголошується у зверненні. Також народні депутати зазначають, що «агресивна політика РФ не обмежується Східною Європою, вона становить загрозу для всієї Європи та глобальної стабільності». «Солідарність міжнародної спільноти та лідерство США у захисті України від агресії – це внесок у зміцнення європейської та світової безпеки», - йдеться у зверненні.

"Асоціації пацієнтів із психічними розладами вас не вистачає": Безугла показала свою повістку

четвер, 18 квітень 2024, 23:14

Одіозна нардепка Мар'яна Безугла продовжує виводити користувачів на емоції. Так, вона показала свою повістку. Про це народна депутатка Мар'яна Безугла написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. "Знайшла свою повістку", – написал...

"Відкрию невеличку таємницю": Кулеба заявив, що Нідерланди не єдині, хто зараз готовий купити Patriot для України

четвер, 18 квітень 2024, 22:44

Нідерланди не єдині, хто готовий просто зараз викупити батарею ППО Patriot для подальшої передачі Україні. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. . «Відкрию невеличк...