А де ж Путін-Кримський та "рідний берег"? Окупаційна влада анексованого півострову заговорила про катастрофу в портах

«Іскандери» тут вже давно не сміються, ілюзії «мани небесної» від окупантів дано згасли. Сумуючих за Україною більшає

Як заявив глава комітету з питань промислової політики, транспорту і паливно-енергетичного комплексу "держради" Криму Петро Запорожець, після введення західних санкцій в місцевих портах відбулися масові скорочення працівників, повідомляють Патріоти України.

"Якщо проаналізувати, що твориться в кримських портах - ситуація катастрофічна. У Феодосійському порту до 2016 року працювало понад 1,3 тис. осіб. Сьогодні залишилося тільки 400. В Євпаторії працювали 600-700 чоловік, в даний час тільки 136, порт паралізований. Крім Ялтинського порту ніякого немає пожвавлення", - цитує Запорожця прес-служба «республіканського парламенту».

При цьому глава комітету звинуватив чиновників міністерства транспорту окупованої АРК в ігноруванні проблеми.

"Ускладнює роботи порту в Євпаторії і кримська митниця, яка конфліктує з профільним міністерством. Все йде до того, щоб порт розорити і в кінцевому підсумку продати", - додав Запорожець, додавши, що розібратися з виниклою ситуацією повинна кримська "прокуратура".

Нагадаємо, в 2014 році Україна закрила для всього легітимного судноплавства морські порти на території анексованого Криму - в Євпаторії, Керчі, Севастополі, Феодосії та Ялті.

Нагадаємо, за інформацією експертів Фонду "Майдан закордонних справ", кількість заходів в порти Криму іноземних судів після введення міжнародних санкцій за анексію півострова невпинно знижується.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...