А от американець промовчав: Сурков розповів журналістам про зустріч із Волкером та переговори про Україну

Обговорювався запропонований Росією проект резолюції ООН по Донбасу.
Дуже цікаво, чому Волкер не став коментувати зустріч. Ілюстрація: соцмережі.

У Белграді пройшла зустріч спецпредставника Держдепу США Курта Волкера та помічника президента Росії Владислава Суркова. Головне питання на переговорах, що пройшли за зачиненими дверима – ситуація в Україні. Однак говорили там без України. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на 24tv.ua.

Обидві сторони зробили все можливе, щоб зустріч відбулась "без стороннього ока". Для цього обрали "нейтральну територію" – сербський Белград. Причина в тому, що Курт Волкер відмовився їхати до Росії, а Владислава Суркова не пускають у цивілізовані країни через його присутність у санкційному списку. І лише європейська прибічниця Росії Сербія, яка так і не ввела санкції проти РФ, дозволяє московським політикам в’їзд в країну.

Детальні питання розмови були під таємницею. Дипломати обмежилися лише тим, що головна тема розмови – «ситуація в Україні». Після зустрічі учасники перемовин й надалі продовжують "грати у мовчанку", обмежившись загальними фразами.

Обговорювався запропонований Росією проект резолюції ООН по Донбасу. "Знайдено порозуміння по ряду позицій. Більшість виявлених розбіжностей визнані переборними. Домовилися з Куртом, що наші консультації з українського врегулювання будуть продовжені в необхідному для досягнення результату обсязі. У тому, що в кінцевому підсумку результат буде, не сумніваємося", – розповів Владислав Сурков.

У той же час Курт Волкер жодним чином не прокоментував цю зустріч. Варто зазначити, що попри те, що Україна – центральна (і єдина) тема цих переговорів, української сторони на ній представлено не було. Хоча українські дипломати і переконують, що американська сторона попередньо поінформувала українців про деталі запланованої зустрічі в Белграді.

Варто зазначити, що першими деталі переговорів повідомили сербські політики. Зустріч у Белграді була другою для Волкера та Суркова. Вперше переговори між відбулися 21 серпня в Мінську – столиці Білорусі. Як і цього разу, вони зустрічалися за зачиненими дверима.

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...