"А Польщу сильно чекали, коли вона починала свій шлях в Євросоюз?": Огризко відреагував на заклик Квасьнєвського до України не мріяти про ЄС і НАТО

Євросоюз чекає від України конкретних дій, а не лише заяв, нагадав дипломат.

Володимир Огризко. Фото:ukr-inform.com.

Екс-глава Міністерства закордонних справ України Володимир Огризко вважає, що Києву не варто орієнтуватися на заклик екс-президента Польщі Олександра Квасьнєвського не мріяти про НАТО і Європейський союз. Таку думку він висловив в коментарі виданню Гордон, повідомляють Патріоти України.

"Мене ця заява, відверто кажучи, дуже здивувала. При всій повазі до пана Квасьнєвського і до того, що він зробив для України, вже не йому визначати, яким буде наше майбутнє. Насправді нам не варто орієнтуватися на те, що хтось сказав, нехай навіть це і видатний європейський політик.

Буде Україна подавати заявку на вступ до НАТО чи ні, хочемо ми стати членом Європейського союзу чи не хочемо - це справа кожної країни і кожного народу. І ми цим правом безумовно скористаємося в потрібний для України час", - підкреслив Огризко.

Він зазначив, що подібні заяви неодноразово звучали і раніше.

"Це вже не перша заява західних політиків, які розповідають, що нам можна робити, а чого не можна. Тому я досить спокійно до цього поставився. Щодо причин цієї заяви - тут я можу лише спекулювати, але робити цього не хочу. Як говорив класик: "А нам своє робить", - заявив Огризко.

На його думку, свого часу Польщу також не збиралися бачити в складі Євросоюзу.

"Чи означає ця заява, що Україну не чекають в ЄС і НАТО? Скажіть, а Польщу сильно чекали, коли вона починала свій шлях в Євросоюз. Ні, звичайно. Коли поляки починали говорити про вступ до Євросоюзу, їм навіть в документах не хотіли прописувати пункт про перспективи членства.

Рівно як і нам сьогодні. Нам потрібно відштовхуватися від того, що європейці - народ прагматичний. Вони вірять не заявам, а конкретним справам. Поляки змогли від заяв перейти до справ і стали членами ЄС і НАТО. Те ж стосується і нас", - резюмував Огризко.

Як відомо, напередодні Квасьнєвський закликав Україну не мріяти про вступ до Євросоюзу і НАТО.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...