А простим смертним? Луценку і заступникам генпрокурора підвищать оклад в п’ятеро

Заробітня плата генпрокурора складе 166 тис грн на місяць з урахуванням премії та матеріальної допомоги.

Фото:iamir.info

Міністерство соціальної політики підготувало зміни до урядової постанови щодо оплати праці працівників прокуратури, які передбачають збільшення посадових окладів генерального прокурора та його заступників в 4,8-5,2 рази, передають Патріоти України.

Відповідний проект постанови подано на розгляд Кабінету Міністрів 30 серпня.

Нові посадові оклади генпрокурора та його заступників зростають до 32-37 тис грн.

Посадові оклади прокурорів та слідчих виростуть 2,8-3 рази. В експертному висновку також вказано, що розмір надбавок до окладів виросте в 13-20 разів – до 1400-3200грн.

Нові посадові оклади прокурорів

При погодженні змін Мінсоцполітики вказало, що зарплати прокурорам потрібно підвищити до рівня зарплат в інших правоохоронних органах. Для приміру міністерство вказало зарплати НАБУ, де посадовий оклад директора становить 80 тис грн., а детектива – 30 тис грн. також було зазначено, що посадовий оклад голови Нацполіції становить 40 тис грн.

В додатку до проекту постанови Мінсоцполітики оприлюднив розрахунки місячних зарплат, в том числі, керівництва ГПУ. За ними заробітня плата генпрокурора складе 166 тис грн на місяць з урахуванням премії та матеріальної допомоги. Перший заступник ген прокурора буде отримувати 139 тис грн, військовий прокурор – 142 тис грн, начальник департаменту – майже 49 тис грн.

Розрахунки місячних зарплат керівництва прокуратури

При погодженні позицій не було враховане зауваження Мінфіну, що на виконання проекту уряду потрібно буде додатково в цьому році знайти 1,6 млрд грн. При цьому, в 2017 році в бюджеті вже було збільшено видатки на 1,9 млрд грн, в тому числі в 1,6 рази збільшено виплати на оплату праці. Мінфін також зауважив, що нові надбавки до зарплати прокурорів в 3-8 разів більші від надбавок до зарплат держслужбовців.

Нагадаємо, раніше Луценко заявив, що направив прем’єр-міністру Володимиру Гройсману листа з вимогою відставки міністра фінансів Олександра Данилюка через небажання останнього підвищити фінансування прокуратури.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"