А в Україні? У Греції міністр пішла у відставку через отриману від держави субсидію

Наближені до прем’єра Греції джерела стверджують, що уряд тепер скасує субсидії для урядовців, які не є депутатами.
Ілюстрація: ЖЖ

Міністр соціальної солідарності Греції Ранія Антонопулу пішла у відставку після того як стало відомо, що вона незаконно отримала від держави 23 тисячі євро субсидії на оренду житла в Афінах, повідомляють Патріоти України.

Прем’єр Греції Алексіс Ципрас прийняв відставку і подякував Антонопулу за "вагомий внесок у роботу уряду, зроблений протягом трьох років". Наближені до прем’єра Греції джерела стверджують, що уряд скасує субсидії для урядовців, які не є депутатами.

Згідно з повідомленнями грецьких ЗМІ Ранія Антонопулу отримувала по тисячі євро субсидії щомісяця для того, щоб орендувати житло у престижному районі столиці. Варто зазначити, що Ранія Антонопулу разом з її чоловіком міністром економічних відносин Дімітрісом Пападімітру вважаються одними з найбагатших грецьких політиків. Їх статки складають $2,8млн.

Після розголосу і критики з боку опозиції Антонопулу зробила заяву, в якій заявила, що не мала наміру провокувати громадськість, але визнала, що отримала від держави протягом двох років 23 тисяч євро. Вона пообіцяла, що поверне гроші державі. При цьому, вона наполягає, що субсидія належить їй за законом, який передбачає відшкодування орендної плати за оренду житла для членів уряду, які не є депутатами і не мешкають в Афінах.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...