Абромавічус назвав умови, за яких міг би залишитися в уряді

Екс-міністр сказав, що міг би повернутися, якби змінилися кардинальні речі.

Айварас Абромавічус. Фото: top-news.org.ua.

4 лютого перед засіданням Кабміну міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавічус назвав умови, за яких міг би повернутися на посаду міністра. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Економічну правду.

За словами співрозмовників видання, які були присутні на зустрічі, Абромавічус виглядав розгубленим і розбалансованим. "Абромавічус сказав, що міг би повернутися, якби змінилися кардинальні речі. Приміром щоб звільнили генпрокурора Віктора Шокіна. Ми здивувалися. Де ми, а де Шокін? При чому тут Шокін? Він далі говорить: а чому б прем’єру не подати у відставку? Ми запитали: а хто тоді прем’єр? Він говорить - може Наталія Яресько. Вона в шоці, інші сміються. Далі він пропонував звільнити голову ДФС Романа Насірова", - зазначив співрозмовник.

"Повний сумбур і потік свідомості", – переказує зміст один із учасників, додаючи, що мова йшла і про те, щоб Ігор Кононенко склав мандат. "Саме прикре, що ми сиділи у вузькому колі і питали у Айвараса: скажи реальні причини, що тобі заважає, чого ти добиваєшся? Єдине, що ми внятне почули: мені і моїй команді дуже мало платять ну і ще як приклад втручання АП в його роботу, що мовляв Данилюк (з АП - ред.) збирає в себе наради по "Нафтогазу", а це не його компетенція, а Айвараса. Ну дитячий садок, короче, їй богу...", – додає інший міністр, учасник зустрічі.

Розмова тривала три години – з четвертої до сьомої вечора. Врешті-решт міністрам набридло вмовляти Абромавічуса і робити заяву вирішили без нього. Із сьомої до восьмої години вечора в кабінеті Яценюка міністри погоджували алгоритм дій – хто за ким виступає, і на чому робить акценти у заяві.

Перетворили на брухт: Бійці ЗСУ знищили російський танк із "Джавеліна" (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 17:44

Бійці з 53-ї окремої механізованої бригади ім. князя Володимира Мономаха успішно ліквідували ворожий танк за допомогою системи "Джавелін". Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ, передають Патріоти України. . На відеозаписі, опубліковано...

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...