Адміністрація Трампа буде цікавою: NYT оприлюднив розширений список претендентів на посади

На посаду генерального прокурора у новій адміністрації Трампа, який може реалізувати погрози нового президента США на адресу Хілларі Клінтон щодо її ув'язнення, претендують Кріс Крісті - губернатор штату Нью-Джерсі, та екс-мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані.

Майк Пенс і Дональд Трамп. Фото: Газета.Ru.

Видання The New York Times оприлюднило перелік кандидатів у команді новообраного президента США Дональда Трампа на ключові посади в його адміністрації. Як зазначає видання, до перехідної команди Трампа, яку очолив Майк Пенс - новообраний віце-президент, входять корпоративні консультанти, лобісти та незалежні експерти, передають Патріоти України.

Серед можливих претендентів на посаду держсекретаря - Джон Р. Болтон - екс-представник США в ООН за часів Джорджа Буша, відомий своїм критичним ставленням до ООН, Боб Коркер - сенатор від штату Теннессі та голова комітету у закордонних справах Сенату, Н'ют Гінгріч - екс-спікер Палати представників Конгреса США, Залмай Халілзад - екс-посол США в Афганістані та Стенлі МакКрістл - екс-командувач армії США в Афганістані

Серед кандидатів на посаду секретаря казначейства - Томас Баррак - виконавчий голова Colony Capital, приватний інвестор у нерухомість, Джеб Хенсарлінг - республіканець, член Палати представників США, Стевен Мнучін - банкір, екс-глава однієї з найбільших інвестиційних компаній "Goldman Sachs" та основний "фінансист" виборчої кампанії Трампа, та Тім Поленті - політик польсько-німецького походження, екс-губернатор Міннесоти. Як відомо, серед повноважень Департаменту казначейства США - запровадження, підтримання чи скасування фінансових санкцій проти зовнішніх ворогів.

Новий міністр оборони, як очікується, формуватиме боротьбу проти ІДІЛ. При цьому ймовірно дві ініціативи Барака Обами - участь жінок у бойових діях та дозвіл транссексуалам відкрито служити в армії - можуть бути згорнуті.

Серед кандидатів - Келлі Ейотт - cенатор США, член комітету Сенату з питань збройних сил, відставний генерал-лейтенант армії США Майкл Флінн - екс-директор Розвідуправління Міноборони, Стівен Хедлі - екс-радник президента США Дж.Буша з нацбезпеки, Джон Кайл - екс-сенатор від Аризони, Джефф Сешнс - сенатор від Алабами, є відомим противником імміграції.

На посаду генерального прокурора у новій адміністрації Трампа, який може реалізувати погрози нового президента США на адресу Хілларі Клінтон щодо її ув'язнення, претендують Кріс Крісті - губернатор штату Нью-Джерсі, член і один з очільників Республіканської партії, екс-мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані, та вже згадуваний Джефф Сешнс.

На посаду очільника департаменту США внутрішніх справ, який може змінити рішення часів Обами щодо зменшення розвідки нафти, вугілля і газу та сприяння розвитку вітрової та сонячної енергії на громадських землях - Джен Брюер - екс-губернатор Арізони, Роберт Грейді - приватний інвестор, Харольд Хамм - підприємець, один з найбагатших людей світу, його компанія Continental Resources видобуває газ та нафту у 13 штатах США, інша - найбільший перевізник нафтопродуктів в США, Форрест Лукас - бізнесмен, засновник та президент Lucas Oil, та екс-губернатор Аляски Сара Пейлін.

Роберт Грейді та Харольд Хамм також, за даними видання, претендують на посаду очільника департамента енергетики США, одна з основних компетенцій якого - управління арсеналом ядерної зброї країни. Також цю посаду може обійняти Джеймс Коннотон - екс-радник Дж.Буша з екологічних питань.

Національну розвідку може очолити Майкл Флінн - екс-директор Агентства військової розвідки, Френсіс Таунсенд - екс-радник внутрішньої безпеки за часі Дж.Буша, та екс-голови комітету з розвідки Пітер Хоекстра і Майк Роджерс. Новий глава розвідки, як зазначає NYT, повинен буде реалізовувати анонсовані Трампом жорсткі тактики допиту для підозрюваних у тероризмі.

"Зв'язковими" Трампа у Білому домі з ключовими політичними ігроками Вашінгтона, досвіду спілкування з якими новий президент США фактично не має, можуть стати Стівен Беннон - редактор "Breitbart News" та керівник виборчої кампанії Трампа або Райнс Прібес - голова Республіканського національного комітету.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...