Адмірал США розповів, як "помилково" збиватимуть російські військові літаки

Пентагон попередив Кремль про підвищення загальної напруженості в Балтійському регіоні в результаті провокацій російських військових літаків.

Російські військові літаки тепер можуть бути "помилково збиті". Ілюстрація:www.rbc.ua

Пілоти російських військових літаків збільшують шанси на "тактичний прорахунок", коли небезпечно зближуються з військовими об’єктами США в Балтійському морі. Про це 2 травня заявив командувач військово-морських операцій США адмірал Джон Річардсон, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

"Я сподіваюся, що ми зможемо зупинити цей вид діяльності. Це підвищує загальну напруженість у регіоні, тому ми шукаємо нормалізації", – вказав адмірал. Водночас він не вважає, що "росіяни намагаються спровокувати інцидент". "Гадаю, що вони прагнуть надіслати сигнал", – сказав командувач військово-морських операцій США.

За даними, які наводить Пентагон, російський військовий літак Су-27 29 квітня в міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем виконав елемент вищого пілотажу "бочка" над літаком військово-повітряних сил США.

Під час інших квітневих інцидентів у цьому ж районі російський винищувач пролетів на відстані близько 15 метрів від американського літака, а ще два російські літаки перебували в небезпечній близькості від американського авіаносця. Пентагон назвав інциденти "небезпечними і непрофесійними".

Російські офіційні особи заявили, що інциденти були спровоковані американськими літаками та кораблями, що рухаються поблизу кордонів Росії.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...