​Агент "Аполлон": Стало відомо, як британці вийшли на слід отруювачів Скрипалів

Не зважаючи на всі репресивні заходи, «чекісти» Путіна тікають на Захід, розуміючи сумну перспективу правлячого режиму і куди котиться Росія.

Отруєння Скрипалів

Британська розвідка вийшла на офіцерів ГРУ, які отруїли Сергія і Юлію Скрипалів, завдяки недавно завербованому російському шпигуну. Про це повідомляє видання Daily Express з посиланням на джерела в британській таємній службі розвідки MI6. Примітно, що агента з псевдо "Аполло" завербували в Римі через кілька тижнів після атаки в Солсбер, зазначають Патріоти України.

За інформацією видання, агент Аполло займав посаду в посольстві Росії, однак його реальна робота полягала в тому, щоб збирати секретні дані про діяльність НАТО. Відзначається, що коли агенти MI6 вийшла на російсіянина, він заявив про бажання емігрувати внаслідок невдоволення політикою президента Росії.

Минулого тижня відставний агент MI6 заявив, що Аполло викрили на початку квітня і доставили до Великобританії, де він надав офіцерам секретної розвідки "широкий спектр рутинної і конфіденційної інформації" про глобальну шпигунську мережу Москви.

Йому також показали зображення агентів ГРУ, відомих під іменами Олександр Петров і Руслан Бошіров, яких Скотланд-Ярд шукає за підозрою в отруєнні Скрипалів. Аполло назвав розвідці їхні справжні імена і особисті дані.

Хоча росіяни були ідентифіковані ще на ранніх стадіях розслідування, інформація про них була поширена лише на минулому тижні.

"Ми знаємо, що вони були в Німеччині, неодноразово у Франції і в Нідерландах. Петров раніше сам відвідував Великобританію. Ідея полягала в тому, щоб побачити, чи не залишать вони Росію після Солсбері. Ми були готові. Ми повідомили близько восьми країн, але в цей час було прийнято рішення не поширювати червоні повідомлення по "Інтерполу", так як деякі країни оприлюднять ці дані ", - розповіло джерело.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...