Агенти Кремля працюють: У Польщі з'явився проект резолюції про геноцид поляків українцями

Проекти резолюцій щодо Волинської трагедії раніше також вносили на розгляд Сейму депутати від партії "Кукізь15" і партії "Право і справедливість".

Польський Сейм. Фото: ogo.ua.

У Сеймі Польщі зареєстрований проект резолюції із закликом встановити 11 липня Днем пам'яті жертв геноциду поляків на Волині в 1942-1945 рр. Автором документа є депутати Опозиційної польської селянської партії, повідомляють Патріоти України з посиланням на Польське Радіо.

Зазначається, що це третій подібний проект, зареєстрований в польському парламенті. В останньому проекті резолюції наголошується, що "організований і масовий вимір Волинського злочину має характер етнічної чистки і геноциду", а в 1942-1945 роки на території Волині та Східної Галичини "жертвами злочину стали 100 тисяч безневинних польок і поляків, включаючи дітей".

"11 липня 2016 року минає 73-тя річниця апогею хвилі злочинів, які на Східних кресах (областях. - Ред.) зробили Організація українських націоналістів і підрозділи Української повстанської армії", - заявили польські аграрії в проекті резолюції. Автори проекту зазначають також те, що в останні роки в Західній Україні спостерігається зростання популярності Степана Бандери і УПА. Наголошується, що при "повному мовчанні" Києва і Варшави, в містах з'являються пам'ятники Бандері, його ім'ям називають площі і вулиці, відбуваються марші його пам'яті. І, разом з тим, - за невеликими винятками - в Україні блокуються спроби увічнити жертв терору УПА.

Проекти резолюцій щодо Волинської трагедії раніше також вносили на розгляд Сейму депутати від партії "Кукізь15" і партії "Право і справедливість". Нагадаємо, раніше видатні українські громадські та політичні діячі звернулися до польського суспільства з листом покаяння і прощення з приводу польсько-українського конфлікту.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...