Агітували проти томосу дітей: РПЦ відзначилася цинічним вчинком

Російська православна церква (РПЦ) не посоромилась використати українських дітей в антиукраїнській пропаганді. Про це на своїй сторінці у Facebook написав політолог Олексій Голобуцький, повідомляють Патріоти України.

«Маємо черговий скандал з безпекою українських дітей: минулого разу ціла Україна кипіла через школярів, котрих потягли в «освітню екскурсію» до країни-агресора, цього разу маємо вже «українських дітей-паломників», – написав він.
За його словами, «Интерфакс» повідомляє, що патріарх Кирил 7 листопада «зустрівся з українськими дітьми, котрі здійснюють паломницьку поїздку по Росії. Під час спілкування з головою російської церкви юні українці вручили тому в подарунок коровай, а також виконали народні танці і пісні».
«Вдумайтесь: наприкінці п’ятого року війни українські дітки розважають російського попа танцями й піснями – того самого попа, котрий благословляє вбивство їхніх батьків! Це обурливо й бридко, просто недопустимо – тим більше, якщо взяти до уваги безпековий аспект. Хто випустив цих дітей через кордон до агресора? Хто відповідає за їхні життя і здоров’я, за те, щоб вони не потрапили в заручники? Хто підписав дозвільні документи, хто нестиме відповідальність за таку... це навіть не халатність, це відвертий саботаж і робота на ворога під час військових дій», – вважає політолог.
На його думку, вситуацію має втрутитись не тільки громадськість і ЗМІ. «Навіть якщо це діти з окупованих територій – це привід для скарг до міжнародних структур. Використовувати у війні, навіть ідеологічній, дітей – це верх цинізму і має жорстоко каратись. Те, що під час зустрічі з цими дітьми Кирил переконував їх, що Українська церква – це «підступи диявола», тільки додає скандалу градусів: «...Я знаю, що дуже непросто сьогодні: ворог роду людського ополчається на єдність нашої Церкви». Хоча якщо вже кому й намірювати роги й копита, то це самому обвішаному хрестами ФСБ-шнику в сукні», – додав Голобуцький.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...