Агресор заплатить за все? Україна готує позов до Міжнародного суду ООН через дії РФ у Чорному морі

Україна збирається подати позов до Міжнародного суду ООН, вимагаючи визнати відповідальність Росії за акт агресії в Чорному морі. Про це заявив президент України Петро Порошенко в ефірі "Свободи слова" на ICTV, повідомляють Патріоти України.

"Готується позов до Міжнародного суду ООН у зв'язку з актом агресії. Факт цей вже зафіксовано. Про відповідальність Російської Федерації за агресію проти нашої держави", - повідомив він.

Раніше повідомлялося, що Україна висловила протест Росії через напад на українські кораблі в Керченській протоці в комітеті з безпеки на морі Міжнародної морської організації.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...